Koniak HORS D'AGE

Ustaw kierunek malejący

Produkty 2

na stronę
  1. KONIAK HENNESSY PARADIS 0,7L 40%
    Ocena:
    100%
    Normalna cena 7 999,00 zł Cena promocyjna 6 999,00 zł
    Dodaj do ulubionych
Ustaw kierunek malejący

Produkty 2

na stronę

Koniak HORS D'AGE sklep

Koniak i brandy to dwa rodzaje destylowanych napojów alkoholowych. Koniak to rodzaj brandy, który jest produkowany w regionie Cognac we Francji. Może być zrobiony z wina lub z innych produktów na bazie winogron, takich jak wytłoki, a nawet z piwa.

Najczęściej produkowane są z winogron białych, ale do produkcji koniaków wykorzystuje się również wina czerwone i różowe. Brandy można wytwarzać w dowolnym miejscu na świecie, ale musi być destylowana do co najmniej 37,5% objętości alkoholu (ABV), aby prawnie mogła być nazywana „brandy”.

Koniak HORS D'AGE - a co z innymi rodzajami?

Istnieje sześć rodzajów koniaku: VS, VSOP, XO, Napoleon, Hors d'Age i Extra. VS oznacza „bardzo wyjątkowy”, a XO oznacza „bardzo stary”. Im wyższy numer na butelce, tym trunek będzie droższy, Vintage (pojedynczy koniak vintage), Réserve Familiale (Family Reserve), Très Vieille Réserve (Very Old Reserve), Extra, Hors d’Âge i Heritage (które to koniaki m

Koniak HORS D'AGE sklep online

Proces produkcji koniaku HORS D'AGE rozpoczyna się od tłoczenia winogron w celu wyprodukowania moszczu. Moszcz jest następnie fermentowany i destylowany w celu wytworzenia czystego spirytusu zwanego „eau de vie”.

Eau de vie jest następnie leżakowana w dębowych beczkach przez co najmniej dwa lata, ale zwykle dłużej, zanim zostanie sprzedana jako koniak HORS D'AGE.

Koniak Hennessy to luksusowa marka koniaków, która powstała w 1827 roku. Siedziba firmy znajduje się w Cognac we Francji. Firma jest własnością rodziny Hennessy od momentu jej powstania i jest obecnie prowadzona przez piąte pokolenie rodziny.

Koniak HORS D'AGE jest wytwarzany z mieszanki win, które mają co najmniej 18 lat. Mieszanka składa się z trzech różnych rodzajów winogron: Ugni Blanc, Colombard i Folle Blanche.

Winogrona zbierane są jesienią, a następnie fermentowane w dębowych beczkach przez około sześć miesięcy. Następnie wino jest dwukrotnie destylowane w celu usunięcia wszelkich zanieczyszczeń, a następnie dojrzewa przez co najmniej 18 lat w dębowych beczkach.

Zobacz również inne koniaki: koniak vsop, koniak xo, koniak martell, koniak camus, koniak de luze, koniak dupuy.

Treść jest chroniona prawami autorskimi.