OUGYOKU THE CHERRY GEM JUNMAI GINJO SAKE 0,72L 14,5%
OUGYOKU THE CHERRY GEM JUNMAI GINJO SAKE to wino ryżowe o lekko słodkawym smaku. Podaje się je najczęściej na ciepło - w specjalnych porcelanowych naczynkach zwanych „sakazuki”. Od ponad 1000 lat sake było produkowane z ryżu rosnącego w regionie Nara na wschodzie Japonii, po czym fermentowane za pomocą specjalnej odmiany drożdży „Koji”.
OUGYOKU THE CHERRY GEM JUNMAI GINJO Sake – japońska tradycja
Japonia to kraj, w którym tradycja odgrywa niesamowicie ważną rolę. Objawia się to w każdej dziedzinie życia Japończyków. Mieszkańcy tego oryginalnego kraju cenią sobie kulturę pracy, tradycję parzenia herbaty czy zakładania kimon. Również w stosunku do produkowania alkoholu stosowane są pewne reguły i zasady ustanowione przez wieloletnią tradycję. Sake to wino ryżowe. Produkuje się je od ponad 1000 lat ze specjalnej odmiany ryżu, która rośnie w regionie Nara we Wschodniej części Japonii. Sam proces polega na fermentacji ziaren zaszczepionych kulturą pleśni Aspergillus Oryzae, zwaną również drożdżami Koji.
Rodzaj | Junmai ginjo Sake |
---|---|
Zawartość alkoholu | 14,5% |
Pojemność | 0,72L |
Producent | HOKKAN SAKE BREWING |
Kraj | Japonia |