SHIRAKAWA JUNMAI GINJO TANINOKOSHI SAKE 0,72L 14,3%
SHIRAKAWA JUNMAI GINJO TANINOKOSHI SAKE powstaje z czystej wody źródlanej z japońskich wysokich gór i ryżu uprawianego w czystej atmosferze w płaskowyżu Shirakawa. Głęboko bogaty smak sake zrodzony z doskonałych podziemnych źródeł wody i ryżu uprawianego w bogatej, żyznej glebie, nawadnianej przez górne źródła. Celem Japońskiego browaru jest wyprodukowanie: "Niedrogiego i niezawodnego japońskiego sake". Sake składa się z ryżu, wody, pleśni koji, drożdży i porcji dodanego alkoholu destylowanego, a ryż jest mielony od 40% do 60% każdego pozostałego ziarna. Zaleca się delektować schłodzonym Junmai Ginjo w kieliszku do wina z suszonymi owocami i serami.
SHIRAKAWA JUNMAI GINJO TANINOKOSHI Sake – japońska tradycja
Japonia to kraj, w którym tradycja odgrywa niesamowicie ważną rolę. Objawia się to w każdej dziedzinie życia Japończyków. Mieszkańcy tego oryginalnego kraju cenią sobie kulturę pracy, tradycję parzenia herbaty czy zakładania kimon. Również w stosunku do produkowania alkoholu stosowane są pewne reguły i zasady ustanowione przez wieloletnią tradycję. Sake to wino ryżowe. Produkuje się je od ponad 1000 lat ze specjalnej odmiany ryżu, która rośnie w regionie Nara we Wschodniej części Japonii. Sam proces polega na fermentacji ziaren zaszczepionych kulturą pleśni Aspergillus Oryzae, zwaną również drożdżami Koji.
Rodzaj | Junmai ginjo Sake |
---|---|
Zawartość alkoholu | 14,3% |
Pojemność | 0,72L |
Producent | SHINSHU MEIJO |
Kraj | Japonia |