HAKUTSURU EXCELLENT JUNMAI SAKE 0,72L 15%
Doskonałe do mięs i ryb
HAKUTSURE EXCELLENT JUNMAI SAKE. Jest to pyszne sake, które warzy się w Japonii w oparciu o 250-letnią, tradycyjną recepturę. Trunek ten wyróżnia się wśród innych przezroczystą barwą i subtelnym zapachem kwitnącego sadu. Na podniebieniu łączy on w sobie nuty śliwek, wiśni, brzoskwiń, a także lekko wytrawne orzechy. To sake charakteryzuje się niezmiernie wysokim wachlarzem możliwości, ponieważ podkreśli ono smak różnorodnych dań takich jak np. sashimi, smażonej wołowiny czy grillowanej ryby. Można je podawać zarówno schłodzone, jak i na ciepło. W każdym z tych przypadków smakuje ono niewątpliwie doskonale i wyjątkowo.
Najlepszy ryż do sake HAKUTSURE EXCELLENT JUNMAI
HAKUTSURE EXCELLENT JUNMAI SAKE powstaje na bazie elitarnego ryżu o nazwie Yamada-Nishiki, który zostaje uprzednio zmielony w 60-70 procentach oraz z wody carskiej, która to pochodzi ze studni znajdującej się w pobliżu miasta Nimisomiya. Przechodząca przez wapienne skały woda wzbogaca ten doskonały trunek w trakcie fermentacji ważnymi mikroelementami.
Innowacja znakiem rozpoznawczym
Marka Hakutsuru została założona już w 1743 roku przez niejakiego Jihei Kano. Początkowo rozwijała się ona wolno, ciesząc jedynie lokalnych nabywców. Nie mniej jednak zmieniło się to wraz z rokiem 1900, kiedy to jej produkty pojawiły się na Światowych Targach w Paryżu. Aktualnie Hakutsuru uznawany jest za największego producenta sake na świecie! Jedną z charakterystycznych cech tej marki jest nieustanne dążenie do innowacji. Limitowane wydania produktów oraz zagłębienie się marki w nowoczesne technologie to obecnie znak rozpoznawczy tej firmy. Hakutsuru posiada także własną placówkę badawczą do opracowywania najlepszej jakości, oryginalnych drożdży oraz linię produkcyjną specjalistycznego ryżu do sake o nazwie Hakursuru Nishiki.
Rodzaj | Junmai Sake |
---|---|
Zawartość alkoholu | 15% |
Pojemność | 0,72L |
Producent | HAKUTSURU SAKE BREWING |
Kraj | Japonia |