KANKIKU ORIGARAMI YELLOW LABEL SAKE 0,72L 17%
Piękny prezent pełen aromatów
KANKIKU ORIGARAMI YELLOW LABEL SAKE. Wyjątkowy alkohol, który doskonale sprawdzi się jako upominek na wyjątkową okazję. Już sama butelka prezentuje się niezwykle dostojnie i elegancko, przez co doskonale wpasuje się ona w każdy wystrój stołu, nawet podczas najelegantszych uroczystości. KANKIKU ORIGARAMI YELLOW LABEL SAKE to sake klasyczna z niewielkim dodatkiem sake-kasu. Jest ona typem sake Junmai Ginjo, produkowana z ryżu, wody koji, drożdży, jak i odrobiny sake-kasu. KANKIKU ORIGARAMI YELLOW LABEL SAKE to alkohol bez wątpienia wyjątkowy, na równie wyjątkowe okazje.
Alkohol z Kraju Kwitnącej Wiśni
Sake jest tradycyjnym alkoholem japońskim, który wytwarza się z fermentowanego ryżu. To trunek nie tylko o ciekawym, doskonałym smaku, ale również o dobroczynnym działaniu na zdrowie. Aby wyprodukować sake różnego rodzaju, tuż przed jego wyciśnięciem dodaje się-lub też nie-do niego alkohol. Zależnie od tego, czy zostaje on dodany i w jakiej ilości, wyróżniamy kategorie sake, takie jak: sanzo-shu, futsu-shu i tokutei-shu. Pierwsza z nich posiada dużą ilość alkoholu i jest trunkiem niższej jakości. Druga to zwykła sake, natomiast trzecia to sake najlepszej jakości.
Doskonała solo, jak i w drinku
Tradycyjnie dojrzałe sake pije się podgrzaną nawet do 45 stopni Celsjusza. Niższe temperatury podania tego trunku są zalecane dla łagodnych rodzajów sake, o delikatnym smaku. A kolei sake o aromacie owocowym i niepasteryzowane powinno być podawane po schłodzeniu do 10 stopni Celsjusza. Najlepiej w lecie, na kostkach lodu. Co prawda, sake najczęściej pije się solo, nie mniej jednak może być ono również dodatkiem do alkoholowych drinków czy też drinków bezalkoholowych, w zależności od tego, jaki rodzaj tego trunku wybierzemy.
Rodzaj | Junmai ginjo Sake |
---|---|
Zawartość alkoholu | 17% |
Pojemność | 0,72L |
Producent | KANKIKU MEIJO |
Kraj | Japonia |
Identyfikator | 4990778201821 |