KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY 0,7L 53%
KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY - Alkohol doskonały
KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY. Ta whisky to typ pure malt. Dojrzewa ona od 4 do 8 lat w najlepszych japońskich beczkach z dębu Mizunara. Beczki te wykonuje się z bardzo dużą precyzją ze względu na niezmiernie delikatne usłojenie dębu, jak i jego ogólną charakterystykę. Co ciekawe, beczki te to jedne z najrzadszych i najbardziej pożądanych na całym świecie. KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY nie jest rozcieńczana, a zawartość alkoholu wynosi w niej około 53%. Pomimo dużej zawartości alkoholu whisky ta jest gładka i złożona. Charakteryzuje się ona jedwabistym słodem i posmakiem gorzkiej czekolady, co doskonale równoważy jej owocowy aromat.
Mizunara wyjątkowym rodzajem dębu
Dąd Mizunara to wyjątkowy rodzaj drewna. Posiada on unikalny, słodko - korzenny profil smakowy. Aromaty, które powstają poprzez leżakowanie w tym dębie to kara (jest to rodzaj orientalnego kadzidła), jak i drzewo sandałowe oraz kokos. Co więcej, badania naukowe wykazały, że whisky dojrzewająca Mizunara zawiera więcej laktonów niż whisky dojrzewająca np. w dębie europejskim. Aby KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY nabrała odpowiedniego smaku i dojrzała do doskonałej jakości alkoholu, musi ona leżakować w dębie Mizunara o wiele dłużej niż w innego rodzaju dębach. Proces leżakowania trwa co najmniej kilka lat, by whisky nabrała swoich wyjątkowych walorów smakowych. Nie mniej jednak leżakowanie w dębie Mizunara to odpowiednik wielkiej klasy i unikatowości powstałego w nim alkoholu.
KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY - Trzy miesiące przez ocean
Kaiyo, wchodzące w skład nazwy KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY w języku japońskim oznacza „Ocean". Od wieków bowiem wiadomo, że połączenie słonego, oceanicznego powietrza i dalekiej podróży morskiej wzbogaca smak whiskey. Aby tego charakteru nabrać, KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY rozpoczyna swoją podróż z Japonii do Europy morską przeprawą, która trwa około 3 miesięcy. To właśnie w taki sposób powstaje niepowtarzalne połączenie między spirytusem a beczkami dębu Mizunara, co daje niesamowite i wykwintne połączenie niepowtarzalnej KAIYO JAPANESE MIZUNARA OAK CASK STRENGTH WHISKY.
Rodzaj | Pure Malt Whisky |
---|---|
Zawartość alkoholu | 53% |
Pojemność | 0,7L |
Producent | KAIYO LTD. |
Kraj | Japonia |