JUAN CARRAU CABERNET SAUVIGNON 0,75L
Juan Carrau Cabernet Sauvignon to wino czerwone, wytrawne, którego ojczyzną jest Urugwaj.
Produkowane ze szczepu winogron o szlachetnej nazwie cabernet sauvignon. Typowe wino owocowe. W zapachu aromaty owoców mieszają się z nutami ziołowymi, co gwarantuje niezwykłe doznania zapachowe. Zioła w dostojny sposób podsycają intensywność akcentów owocowych. W smaku taniczne, a każdy łyk kończy się długim, przyjemnym i niezapomnianym finiszem.
Świetnie sprawdza się do mięs, wędlin oraz dań bazujących na makaronach. Idealną temperaturą podania jest temperatura pomiędzy 16 a 18 stopni Celsjusza.
Rodzaj | Wino Czerwone Wytrawne |
---|---|
Szczep | cabernet sauvignon |
Pojemność | 0,75L |
Region | Cerro Chapeu |
Producent | BODEGAS CARRAU |
Kraj | Urugwaj |
Temperatura podawania | 16–18°C |
Apelacja | VCP Uruguay |