JAKUBIAK WHISKY 0,7L 40%
JAKUBIAK WHISKY - Wyjątkowość smaku i zapachu w jednej butelce
Jakubiak Whisky to alkohol w 100% polski, destylowany w browarze Ciechan. JAKUBIAK WHISKY powstała na bazie różnych gatunków piw, a dojrzewała w jednej beczce (single barrel) w podziemiach browaru. Co więcej, whisky ta powstaje z jednego rodzaju słodu jęczmiennego, co dodatkowo wpływa na jej jakość i specyficzny smak. JAKUBIAK WHISKY to alkohol nalewany ręcznie do dębowych beczek, które to składane są w niewielkim, polskim zakładzie stolarskim. Każda beczka z tym trunkiem posiada swój jedyny i niepowtarzalny numer.
Browary Regionalne Jakubiak i ich Jakubiak Whisky
Whisky Jakubiak to połączenie indywidualnego charakteru ciechanowskiego Browaru i tradycyjnej receptury. Sam proces tworzenia tego alkoholu składa się z kilku bardzo starannie dopracowanych etapów. Na każdym z tych etapów dokłada się wszelkich starań, aby zachować wyjątkowe walory smakowe tego trunku, jak i jego najwyższą jakość. Browary Regionalne Jakubiak słyną bowiem z tego, że trzymają w swoich produkcjach doskonałą klasę i najwyższą jakość powstałych tam whisky. Gotowy destylat, zawierający aż 75% alkoholu trafia do dębowych beczek, gdzie leżakuje spokojnie i dojrzewa przez ponad 3 lata.
JAKUBIAK WHISKY - Najwyższej klasy polska whisky
3 lata leżakowania sprawiają, że JAKUBIAK WHISKY nabiera w tym czasie indywidualnych cech szlachetnego trunku, w tym także wyjątkowych nut, które nadają mu indywidualny, intensywny smak i charakter najwyższej jakości whisky. Co ciekawe i dodające wyjątkowości Jakubiak Whisky, jej poszczególne partie mogą różnić się od siebie zarówno smakiem, jak i zapachem. Nie mniej jednak zachowują swoją najwyższą jakość na tym samym, niezmiennym poziomie.
Rodzaj | Single Malt Whisky |
---|---|
Zawartość alkoholu | 40% |
Pojemność | 0,7L |
Producent | BROWARY REGIONALNE JAKUBIAK |
Kraj | Polska |