DEWAZAKURA OKA GINJO SAKE 0,72L 15%
Sake dla amatorów
DEWAZAKURA OKA GINJO SAKE. Jest to wersja sake, która idealnie nadaje się do rozpoczęcia przygody z tą właśnie kategorią alkoholu. Powstaje ona z najwyższej jakości ryżu o nazwie Daiginjo. W smaku wyczujemy delikatną goryczkę, jednak dzięki nutom kwiatowym, owocowym i wiosennym jest ona doskonale zbalansowana i lekka. DEWAZAKURA OKA GINJO SAKE to także medalistka, która otrzymała dwa złote medale podczas konkursu International Wine Challenge, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów alkoholowych.
Sake i jej rodzaje
Na rynku alkoholi typu sake istnieje wiele ich rodzajów, a każdy niesie ze sobą inne doznania smakowe. Tradycyjne sake wytwarza się w procesie gotowania ryżu na parze, a następnie dzięki fermentacji ryżu w procesie, który określa się mianem „warzenia sake". Świat sake to cztery główne jego rodzaje, a mianowicie: junmai shu, ginjo, daiginjo i chigo daiginjou. DEWAZAKURA OKA GINJO SAKE zalicza się do grupy ginjo z racji tego, że charakteryzuje je kwiatowy i owocowy aromat.
Tradycyjny sposób podania
DEWAZAKURA OKA GINJO SAKE pije się w sposób tradycyjny, podając je w kubkach o nazwie ama-zake. Jego łagodność przeplatana lekką goryczką doskonale pasuje do sushi, poleca się zatem pić je w towarzystwie tego słynnego, japońskiego dania. DEWAZAKURA OKA GINJO SAKE to napój alkoholowy, który mieni się delikatnie i rozpływa w ustach lekko, kwiatowo i wiosennie. Niejeden koneser tego alkoholu zakocha się w niesamowitym smaku i aromacie DEWAZAKURA OKA GINJO SAKE.
Rodzaj | Ginjo Sake |
---|---|
Zawartość alkoholu | 15% |
Pojemność | 0,72L |
Producent | DEWAZAKURA SHUZOJO |
Kraj | Japonia |
Identyfikator | 4972009000953 |