DEWAZAKURA KAHO SAKE 0,72L 15%
Ostry, wyraźny smak sake
DEWAZAKURA KAHO SAKE. Jest to rodzaj sake, która według pierwotnego zamysłu ma sprzyjać pokoleniom ze względu na jej ostrość i solidny, wyraźny smak. Jest ona lekka, o zbalansowanych aromatach smakowych. DEWAZAKURA KAHO SAKE to medalistka, bowiem zdobyła złoto podczas International Wine Challange w 2018 roku oraz srebro w roku 2017. Co ciekawe, projekt etykiety tego alkoholu został stworzony przez Kiyoyuki Okuyamę, który to jest światowej sławy producentem przemysłowym Yamagata, ale słynie także z projektowania Ferrari. Artysta ten za swoje główne źródło inspiracji określa kwiat wiśni, jednego z najpopularniejszych kwiatów Japonii.
Firma z klasą
Producentem DEWAZAKURA KAHO SAKE jest DEWAZAKURA SAKE BRAWERY, która to została założona przez Seijiro Nakano w 1892 roku. Browas Sake Dewazakura znajduje się w Tendo City, w prefekturze Jomakata. Jest to niewielkie miasteczko liczące około 60 tysięcy mieszkańców, które mieści się 300 km od Tokio. Latem w mieście tym jest bardzo gorąco, bo ponad 35 stopni, za to zimy tam są niezwykle srogie. Te naturalne cechy tego miejsca sprawiły, że region ten stał się głównym ośrodkiem produkcji ryżu i owoców. Browar Dewazakura używa podczas procesu produkcji niewielkich zbiorników, które to są wystarczające do obsługi ręcznej. Umożliwia to precyzyjną kontrolę temperatury, co z kolei pozwala zaparzyć wysokiej jakości sake w niewielkich ilościach.
Solo lub w koktajlu
Sake podaje się w różnoraki sposób. Te delikatne w smaku najlepiej kosztować lekko podgrzane, zaś sake owocowe i niepasteryzowane spożywa się na zimno, jedynie z dodatkiem lodu. Sake to trunek samodzielny, zatem pije się je solo, ale może być oczywiście także dodatkiem do koktajli alkoholowych.
Rodzaj | Futsushu Sake |
---|---|
Zawartość alkoholu | 15% |
Pojemność | 0,72L |
Producent | DEWAZAKURA SHUZOJO |
Kraj | Japonia |
Identyfikator | 4972009002520 |